Пребаруван термин: "�������������� ������������������"
пронајдени 1074 резултати
Розита Христовска - 10 рани
Жарко Кујунџиски - 13
Зоран Груески - 21
Трајан Мијалчев - 3000 километри до саканата
Зоран Груески - 41
Александар Прокопиев - 77 антиупатства за лична употреба
Charles Dickens - A Christmas Carol
Lewis Carroll - Alice in Wonderland
Hans Christian Andersen - Andersen’s Fairy Tales
Инџи Ахмед - Benim içimdeki öteki ben
Рабие Рушид - Bir Tutam Tebessüm
Без автор - Centenaire de la première guerre mondiale LE FRONT D’ORIENT
Христина Ѓоргиевска - Check in
Гордана Малешевиќ - Do poslednjeg daha
Без автор - Fronti i lindjes vendet përkujtimore në maqedoni
Стефан Марковски - In Nomine
Јехона Фелеки - Jeta
Без автор - Le front d’orient
Robert Michael Ballantyne - My Doggie and I
Адна Билаловиќ - Nijema princeza
Лидија Давидовска - Non exitus
Афродита Џафери - Oqean ëndrrash
James Matthew Barrie - Peter Pan
Мила Јовановиќ - Šah - mat, ljubavi moja - Gigantea i Krompir
Никола Ристевски - Se гледа сè
Маја Арминовска - Sвонец на душата
Жарко Грнчаревски - Sидот
Jack London - The Call of the Wild
Oscar Wilde - The Happy Prince and Other Tales
Horatio Alger Jr - The Store Boy
Рабие Рушид - Umudum bir avuç papatyam
Harriet Beecher Stowe - Uncle Tom’s Cabin
Миланчо Миленкоски - V.I.T.R.I.O.L.
Наташа Наумоска - Via Dolorosa
Александра Ѓорѓиева - А сите го сакаа
Ристо Давчевски - Авантурите на Дедо Мраз
Григор Прличев - Автобиографија
Наташа Наумоска - Азбучен именик
Васил Мукаетов - Ај погоди
Константин Константе - Ајдутите од Пинд
Генади Болиновски - Акрослов
Илко Димитриески - Аксиј
Виктор Цветаноски - Албанците - нивното минато, потеклото и обичаите
Јован Миноски - Александрија
Луис Карол - Алиса во земјата на чудата
Христијан Кристевски - Алтер его
Богомил Ѓузел - Алхемиска ружа
Акиле Еминова - Аманет
Ванчо Ѓорѓиев - Анастас Лозанчев
Стефанија Ацевска - Анастасија
Димитар Чулев - Анатомија на албанско-српскиот антагонизам во Косово
Александар Алексов - Ангел со скршени крилја
Паскал Гилевски - Ангели на прогонството
Ванчо Ѓорѓиев - Андон Јанев - Ќосето
Зоран Михајлов - Анимална анимација
Софокле - Антигона
Ристо Крле - Антица
Група автори - Антологија на македонската книжевност во XIX век
Група автори - Антологија на македонската книжевност од IX до XXI век
Наташа Наумоска - Антологија на мојата болка
Оливера Ширговска - Ања
Симон Дракул - Апостол војводата
Ванчо Ѓорѓиев - Апостол Петков
Ирена Постолова - Апотеоза на болот
Гане Тодоровски - Апотеоза на делникот
Ирена Постолова - Апотеоза на љубовта
Ирена Постолова - Апотеоза на среќата
Ѓорѓи Абаџиев - Арамиско гнездо
Василка Димитровска - Археолошки дневник
Aлександар Николовски - Ас во ракавот
Илко Димитриески - Астеропај
Луан Старова - Атеистички музеј
Дејан Дуковски - Балканот не е мртов
Дејан Дуковски - Балканска 3а-II
Мето Јовановски - Балканска книга на умрените
Катица Ќулавкова - Балкански парадокси
Ѓорѓи Абаџиев - Балканските војни и Македонија
Марија Марковска - Барајќи се себеси
Иван Андреевич Крилов - Басни
Доситеј Обрадовиќ - Басни
Езоп - Басни
Жан де Лафонтен - Басни
Готхолд Ефраим Лесинг - Басни
Марко Цепенков - Басни
Васил Иљоски - Бегалка
Јован Бошковски - Бегалци
Дарко Митревски - Бед инглиш
Љупчо Димитровски - Безбели, на небо ветер фрла длабок здив
Вања Изова Велева - Бездна угоре
Симеон Јанков - Безимена
Божидар Јовиќ - Белата бреза
Симон Дракул - Белата долина
Кочо Рацин - Бели мугри
Хајди Елзесер - Белиот јоргован
Ристо Јачев - Белиот светец
Јован Парлапанов - Белите слонови
Михајло Свидерски - Бело и црвено
Илина Јакимовска - Бендот на Петко
Симона Јованоска - Бесконечни луѓе
Радојка Трајанова - Бесмртност
Зоран Кардула - Беше еднаш една убава земја на брдовитиот Балкан
Драгица Пандиловска - Бидејќи бајките имаат среќен крај
Глигор Поповски - Билјана
Глигор Поповски - Било едно дете
Иванка Стојкова - Бисерен свет
Оливера Доневска - Битолчанката
Јагода Ристеска - Благодарам што постоиш
Ермис Лафазановски - Благородник
Оливера Ширговска - Благослови
Горан Јанкуловски - Бог да ги бие кучињата касапски
Иле Наумов - Боемска рапсодија во црно
Ставре Џиков - Божествена пеперутка
Наташа Наумоска - Божествени капки роса
Моника Стојанова - Божественото во себе
Гане Тодоровски - Божилак
Филип Димкоски - Божилак на исконот
Група автори - Божиќна антологија
Деница Србиноска - Бој на ѕвездите
Глигор Поповски - Бојан
Иван Точко - Бојана и прстенот
Без автор - Болен Дојчин
Георги Сталев - Болен Дојчин - Ангелина
Димитар Башевски - Братот
Магдалена Полонца Ковач - Братче за Петар
Константин Петровски - Браќата на Александар
Тодор Чепреганов - Британските воени мисии во Македонија (1942-1945)
Мето Јовановски - Будалетинки
Коичиро Јошида - Будизам за денешно време
Димитар Башевски - Бунар
Дејан Дуковски - Буре барут
Ристо Јачев - Вакафска земја
Константин Петровски - Вардан
Анте Поповски - Вардар
Никола Жежов - Васил Чакаларов
Веле Смилевски - Век за самување
Клуб на писатели „Коста Солев Рацин” - Велес - Велешки поетски пулсирања 2015
Тодор Чепреганов - Велика Британија и Македонија 1941-1945
Тодор Чепреганов - Велика Британија и Македонија 1944-1945
Група автори - Весела дружина
Вилијам Шекспир - Веселите жени од Виндзор
Радојка Трајанова - Ветришта
Горан Анчевски - Вечен огин
Ристо Јачев - Вечерни ветрови
Михаил Ренџов - Вечната бесконечната
Видое Видичевски - Вие
Марија Марковска - Виолинистката и ветеринарот
Дејан Трајкоски - Вистина, љубов (Рашомонијада)
Ставре Џиков - Вистината за Прохор Пчињски
Љупчо Стојменски - Вистини и сништа
Блаже Миневски - Вистински настан
Марта Маркоска - Вител во Витлеем
Елизабета Цветановска - Владимир
Петру Вулкан - Влаинката
Иванка Стојкова - Вљубеник во зборот
Живко Чинго - Вљубениот дух
Маја Мојсова - Внесување
Тони Павлески - Во Деницата
Даниела Илијоска - Во душата на немиот свет
Лидија Давидовска - Во името на спекулацијата
Кочо Рацин - Во каменоломот
Инџи Ахмед - Во мене другата јас
Веле Алексоски - Во одбрана на македонскиот идентитет
Александар Трпески - Во твоја слава
Анче Пешева - Во трка со времето
Гане Тодоровски - Во утрините
Маја Арминовска - Во центарот на мојата душа
Александар Прокопиев - Воајер
Коичиро Јошида - Водич кон Лотос Сутрата
Марија 'Ртоска - Воздишки на срцето
Вера Благојевиќ - Возот на животот
Зоран Костески - Волшебен сон
Николина Андова Шопова - Волшебната комета
Лиман Френк Баум - Волшебникот од Оз
Ванчо Николески - Волшебното самарче
Група автори - Востанијата во Македонија
Драгица Најческа - Вратете ми го сонот
Никола Илијовски - Врати во времето
Петар Т. Бошковски - Вратика
Катица Ќулавкова - Времето е жив ѓавол
Луан Старова - Времето на козите
Антон Павлович Чехов - Вујко Вања
Виктор Иго - Гаврош
Едгар Алан По - Гарванот
Виолета Ачкоска - Георги Баждаров
Група автори - Георги Кулишев
Зоран Тодоровски - Георги Поп Христов
Без автор - Гилгамеш
Блаже Конески - Гладна кокошка просо сонуе
Наташа Алексовска - Гласот
Маја Арминовска - Гласот на еден ангел
Стојан Арсиќ - Гласот на потсвеста
Ана Арнаудова - Гнев
Александар Кујунџиски - Гнездо од бетон
Оливер Серафимовски - Го вдишуваш мојот збор
Лазо Наумовски - Го сакате ли Дебиси
Трајан Мартиноски - Говорот на цвеќето
Петре Наковски - Големата измама
Петре Наковски - Големата удолница
Иванка Стојкова - Големите знаци
Александар Прокопиев - Голманот Риско
Катица Ќулавкова - Голо око
Симона Паскоска - Горка љубов
Георги Сталев - Гороломник пред својот крст
Петар Петровиќ Његош - Горски венец
Кристина Мерклер - Горчливи години
Гане Тодоровски - Горчливи голтки непремолк
Славко Јаневски - Горчливи легенди
Елена Стаменковска - Госпоѓица Кејтсон
Ванчо Николески - Гоце Делчев
Ставре Џиков - ГОЦЕ МАКЕДОНСКИ - Борец за слободна и обединета Македонија во Европа без граници
Дејан Велкоски - Грабежот
Славе Ѓорѓо Димоски - Гравири
Бистрица Миркуловска - Градинче
Ханс Кристијан Андерсен - Грдото пајче
Сашко Насев - Грев или шприцер
Живко Чинго - Гроб за душата
Ристо Лазаров - Грозен кикот
Јован Миноски - Грст дожденица
Стојан Арсиќ - Грст љубов
Рабие Рушид - Грст насмевка
Група автори - Грчко-Југословенска Федерација
Александар Кујунџиски - Гулаби над Фуџи
Васил Мукаетов - Да нацртаме другар
Славица Митровска - Дајре на судбината
Бистрица Миркуловска - Далечни проблесоци
Лидија Јеремиќ - Дали епопеја за болката
Виолета Сековска - Дамари
Биљана Димко - Дами и господа гологлави
Лидија Јеремиќ - Дарагаја
Жил Верн - Дваесет илјади милји под морето
Славко Јаневски - Две Марии
Анче Пешева - Две сонца
Анте Поповски - Две тишини
Розита Христовска - Двете во мене
Георги Сталев - Двобој кај Малиот Поток
Горан Јанкуловски - Двоглед
Маја Арминовска - Дева Марија и по втор пат искушена
Никола Вапцаров - Деветтиот бран
Жарко Кујунџиски - Девиците од исток сонуваат секс и/ли љубов
Наташа Димитриевска Кривошеев - Девојко мала
Оливера Ширговска - Девојчето со стаклени очи
Вера Благојевиќ - Дедо Мраз и кај нас
Ирена Стевановска - Дел од нас
Ана Кечан - Ден, ноќ
Никодин Чернодримски - Десетте балкански проклетства
Јована Јаневска - Дете на болнички круг
Родна Јанчева - Детето со променет идентитет
Група автори - Детски шепот
Васил Мукаетов - Децата можат сè
Стале Попов - Дилбер стана
Ана Василевска - Дискретниот шарм на македонскиот филм
Никодин Чернодримски - Дневникот на еден сонувач
Анче Пешева - Дно
Драган Спасов Дац - До 101 и назад
Лазо Наумовски - До пеколот и назад
Анче Пешева - До последен здив
Гордана Малешевиќ - До последниот здив
Глигор Поповски - Добри мои, добар ден
Матеја Матевски - Дождови
Драгица Најческа - Доживотна јамка
Зоран Михајлов - Доживувањата на војникот Митре
Стале Попов - Доктор Орешкоски
Даниела Трпчевска - Досие крвна одмазда
Ставре Џиков - Драган Богдановски - државен непријател
Дејан Дуковски - Дракула
Виктор Цветаноски - Драмата на егејците
Ацо Шопов - Дрво на ридот
Димитар Солев - Дрен
Драгица Најческа - Друга мајка
Дејан Дуковски - Друга страна
Јован Стрезовски - Дружината Братско стебло
Војдан Чернодрински - Духот на слободата
Маја Арминовска - Душа раслечена врз хартија
Горан Анчевски - Душата на цветот
Светлана Папачек - Душевни болки
Михајло Миноски - Ѓорче Петров
Александар Пушкин - Евгениј Онегин
Трајче Стојанов - Егзистенцијалии: џебна философија во стихови
Фросина Наумовска - Егзодус
Филип Дракалски - Его
Рабие Рушид - Еден грст надеж
Стефан Марковски - Еднонасочно
Игор Лозаноски - Едноок
Антон Павлович Чехов - Едночинки
Дејан Дуковски - Едночинки
Матеја Матевски - Елегии за тебе
Србо Ивановски - Елена
Петко Дабески - Елеонски каприча
Тони Аврамов - Енгеле Бенгеле
Жарко Кујунџиски - Ендрју, љубов и други непогоди
Радојка Трајанова - Еп на Александар Македонски
Катица Ќулавкова - Ерато
Луан Старова - Ервехе
Миле Неделкоски - Еротикон
Аница Блажевска - Жега
Катица Ќулавкова - Жедби
Симон Дракул - Жедна месечина
Киро Ристов - Железно време
Србо Ивановски - Желките од рајската градина
Вања Изова Велева - Жената и каменот
Србо Ивановски - Жената на белогардеецот
Оливера Доневска - Жената со скршено крило
Светлана Папачек - Женски откровенија
Игор Каранфиловски - Жив сон, убав цвет!
Лилјана Дирјан - Жива мера
Вера Симовска - Живо слово
Јехона Фелеки - Живот
Правдољуб Николиќ - Живот посветен на музиката
Божидар Јовиќ - Животна посветеност
Трајан Мијалчев - Животно патешествие на фамилијата Мијалчеви
Група автори - Животот е бајка
Група автори - Животот е бајка втор дел
Зорица Ѓеорѓиевска - Животот од една слива
Јован Стрезовски - Животраг
Александар Алексов - Жонглирање со души
Сара Трајковска - Жонглирање со животот во слободен пад
Душко Трифуновски - За 30 дена...овојпат
Петар Петковски - За Божествената литургија (Евхаристија)
Црноризец Храбар - За буквите
Душко Трифуновски - За два дена рече „ДА”
Илија Јованов - За љубовта, животот и татковината
Крсте Петков Мисирков - За македонцките работи
Филип Петровски - За нас
Стефан Марковски - За некои спомени од онаа некогашност
Биљана Тодоровска - За рамнотежа во светот
Христијан Кристевски - Заблуда
Глигор Стојковски - Заборавено око на небото
Веле Смилевски - Забранета книга
Славко Јаневски - Забранета одаја
Матеја Матевски - Завевање
Ставре Џиков - Завет за Македонија
Глигор Стојковски - Завет. Јад
Билјана Станковска - Замисли желба
Јована Јаневска - Записи
Ахил Теохаров - Записи и натписи во манастирот Свети Архангел Михаил во Берово
Наталија Наумовска - Записите за Џозефина
Милчо Мисоски - Записки
Без автор - Запознавање со Библијата
Бистрица Миркуловска - Запрено време
Христијан Кристевски - Заробениот крал
Михаил Ренџов - Захариј и други раскази
Влатко Стефанов - Збирка мудрости
Оливера Николова - Збогум, Вано, Ванке...
Браќа Миладиновци - Зборникот на Миладиновци
Мето Јовановски - Зборовник по брајчински
Вероника Костадинова - Зборот во тесен чевел
Кристина Павлеска - Здобол во злодоба
Иванка Стојкова - Земја во срцето
Мето Јовановски - Земја и тегоба
Димитар Солев - Зима на слободата
Константин Дораковски - Златниот часовник што го запре времето
Алексеј Толстој - Златното клуче
Јован Стрезовски - Злодобро
Ѓургица Костадиновска - Злосторство и вазна
Ивана Иванова Канго - Знаеш ли да љубиш
Виктор Венец - Зоки Коки
Димитар Солев - Зора зад аголот
Анте Поповски - Зошто зборуваш за умирање
Група автори - Зошто ја сакам Македонија
Јовица Ивановски - Зошто мене ваков џигер
Васил Ивановски - Зошто ние Македонците сме одделна нација
Ратко Дуев - Ѕевс и Дионис
Рада Петрушева - И ѓаволот чита пРада
Петре Наковски - И каменот е земја
Јагода Михајловска Георгиева - Игбал, мојата тајна
Генади Болиновски - Игра на прозорец
Јордан Николов - Играчките на Др. Бре
Лидија Димковска - Идеална тежина
Марија Попоска Конеска - Идот и супер-егото
Јоаким Крчовски - Избор
Никола Маџиров - Избор поезија
Божидар Јовиќ - Извори во животот
Ѓорѓи Абаџиев - Изгрев
Петре Димовски - Изгубен пат
Дејан Дуковски - Изгубени Германци
Жаклина Филипова Свеќаровска - Изгубениот албум
Александар Прокопиев - Или
Оливера Доцевска - Илузија за сон
Панче Ковачовски - Имагинариум
Никола Ристевски - Имагинариумот на Доктор Сонѕе
Маја Гоческа - Имен
Пере Ристески - Импулс
Вера Благојевиќ - Инсомнија
Исток Улчар - Интензивен курс по агонија
Божидар Јовиќ - Исконски дарувања
Оливер Серафимовски - Искра
Глигор Стојковски - Искрвавени мугри
Оливера Ширговска - Исповед
Група автори - Историја на Македонскиот народ
Јовица Тасевски - Етернијан - Исход
Стале Попов - Итар Пејо
Група автори - Итар Пејо II
Оливер Серафимовски - Ја насликав со зборови
Тодор Чаловски - Јадро
Андреј Јанков - Јазикот на срцето
Maрија Џоџа Симон - Јазол до срцето
Ристо Јачев - Јаков
Јован Стрезовски - Јанsа
Ристо Лазаров - Јана
Јагода Михајловска Георгиева - Јас - момчето молња
Генади Болиновски - Јас и песната
Георги Сталев - Јас, Деспина Каваја
Симона Јованоска - Јас, другите
Драгица Пандиловска - Каде е човекот
Илија Петрушевски - Казанова
Виктор Цветаноски - Како беа ликвидирани македонските евреи
Билјана Петревска Малинова - Како Петко не си ги заврши обврските
Томислав Гошевски - Како против кармата изиграв нерешено во гости
Ивона Талевска - Како се збогатив
Трајче Кацаров - Календар за годините што поминале
Стале Попов - Калеш Анѓа
Петре Наковски - Калина
Анте Поповски - Камена
Франческо Петрарка - Канционер
Ристо Лазаров - Капки кисела вистина
Петко Дабески - Каприча за лира и гајде
Валентина Николова - Кафе на босански начин
Наташа Петроска - Китка надежи
Славко Јаневски - Кловнови и луѓе
Бистрица Миркуловска - Клучарчиња
Јован Стрезовски - Книга на животот
Симон Дракул - Кобно место
Ермис Лафазановски - Кога во Скопје ги беа измислиле чадорите
Катица Ќулавкова - Кога ни гореше под нозете
Ангела Тасевска - Кога очите зборуваат
Васил Мукаетов - Кој кого расте... Пораснавме сите
Стојан Андов - Кој пат ќе го фатиме 2008
Стојан Андов - Кој пат ќе го фатиме 2009
Зоран Михајлов - Кол(ум)нарница
Виктор Цветаноски - Колку УДБ-а беше нашата судба
Вилијам Шекспир - Комедија на забуни
Соња Крамарска - Конфликтот 2001
Вилијам Шекспир - Кориолан
Александра Спасевска - Космогониум
Сашко Насев - Коста е наш
Александар Алексов - Крадец на воздишки
Љупчо Стојменски - Крај тешките води
Ристо Давчевски - Кралемарковци
Ирена Стевановска - Кралот на Македонија
Петар Петковски - Кратка егзегеза на Господовата молитва „Оче наш“
Рајко Жинзифов - Крвава Кошула
Катерина Шошковска - Крвава месечина
Срѓан Ивановиќ - Крвава уметност
Ристо Лазаров - Кревалка
Виолета Клинчарова - Крик и душа
Оливера Ширговска - Крилјата на љубовта
Маринко Наумов - Кромијански приказни
Вилијам Шекспир - Кротењето на опаката
Маја Арминовска - Кротка плачлива гулабица
Стале Попов - Крпен живот
Стојан Арсиќ - Крстопат на умот
Драгица Најческа - Крстопати
Мето Јовановски - Крстот камбаната знамето
Димитар Башевски - Круг
Јован Илиески - Кругот на животот
Вања Таневски - Крунисувањето на тажната смеа
Васе Робев - Ксантика
Ристо Јачев - Кукла
Петар Петковски - Кумството во Црквата
Елена Велјановска - Курвите на ѓаволот
Љупчо Стојменски - Куршуми низ времето
Цветанка Колева - Ладно кафе
Бистрица Миркуловска - Лапидариум
Наташа Димитриевска Кривошеев - Ласа
Игор Поп Трајков - Лебедарните гаќички
Србо Ивановски - Летот на Загорка Пеперутката
Сашко Насев - Либрето Вагнер
Никола Киров Мајски - Лимон и јајца
Матеја Матевски - Липа
Генади Болиновски - Лирски трепети
Меѓународен поетски фестивал - Литературни искри
Група автори - Литературни Искри во Гостивар
Лазар Поп Трајков - Локвата и Вињари
Томе Мешковски - Лошиот пат
Дејан Крстески - Луѓе без лице
Алекс Букарски - Луѓе на кои не им се отвора падобранот
Вера Благојевиќ - Лузни
Ленче Ристеска - Лузни во животот
Генади Болиновски - Лузни на заборавот
Лидија Јеремиќ - Лулка на срцето
Мето Јовановски - Луман арамијата
Оливера Ширговска - Љубавни плес
Јулијана Секулоска - Љубов
Светлана Папачек - Љубов и вера
Вера Благојевиќ - Љубов и страв
Александра Ѓорѓиева - Љубов на прв поглед
Оливера Ширговска - Љубовен танц
Теодора Боцевска - Љубовна дестинација
Олга Наумовска - Љубовни акорди
Наталија Наумовска - Љубовни звуци и поетски шепотења
Елена Ангеловска - Љубовта на Одеса
Далибор Јовановски - Љубомир Милетич
Анте Поповски - Љубопис
Сашко Насев - Магдо љубов моја
Марија Спасова - Магијата на Атафу
Србо Ивановски - Маѓепсан патник
Димитар Башевски - Мајсторот
Лазар Лазаров - Македонија во француската политика на Балканот 1944-1957
Тодор Чепреганов - Македонија низ нишанот на САД и Британија
Ставре Џиков - Македонија од Требош до Хаг
Ставре Џиков - Македонија распетие и вознес
Сократ Пановски - Македонки
Војдан Чернодрински - Македонска крвава свадба
Група автори - Македонска лирика
Радојка Трајанова - Македонска Сага
Иван Катарџиев - Македонската политичка емиграција по втората светска војна
Катица Ќулавкова - Македонски искушенија
Без автор - Македонски народни песни
Македонка Чадиноска - Македонски сон
Македонско друштво „Илинден“ - Тирана - Македонците во Република Албанија и Македонското друштво „Илинден"
Виктор Цветаноски - Македонците крем на бугарското општество
Верче Коцева - Малата бела зграда
Јована Јаневска - Малата музичка кутија
Жорж Санд - Малечката Фадета
Група автори - Мали ѕвездички
Група автори - Мали клинци
Зоран Михајлов - Мали сказни не баш мазни
Александар Алексов - Малиот Воин
Антоан де Сент Егзипери - Малиот принц
Јасна Андреевска - Малото моливче
Стале Попов - Мариовски панаѓур
Србо Ивановски - Мартин Нуната
Глигор Поповски - Маслинови гранчиња
Богомил Ѓузел - Медовина
Љупчо Стојменски - Меѓу двата брега
Маја Арминовска - Мелени бисери
Славе Ѓорѓо Димоски - Мерач на зборовите
Славко Јаневски - Месечар
Соња Николова - Методија Шаторов-Шарло
Мануела Златкова - Ми падна ѕвездата од чело
Катерина Батаклиева - Мижитатара
Ристо Крле - Милиони маченици
Славко Јаневски - Милиони џинои
Михајло Миноски - Минчо Фотев и НОД на македонскиот народ од егејска Македонија (1941-1949)
Игор Поп Трајков - Мирисот на љубовта
Богомил Ѓузел - Мироносници
Зоран Михајлов - Мисловник
Генади Болиновски - Мите сонува
Александар Трајановски - Митре Панџаров Влашето
Ванчо Николески - Мице
Никола Жежов - Мише Развигоров
Васил Иљоски - Млади синови
Александар Прокопиев - Младиот мајстор на играта
Божидар Јовиќ - Младите и демократијата
Дејан Дуковски - ММЕ
Ванчо Николески - Мое село
Биљана Тодоровска - Моето второ јас
Татјана Ристовска - Мојата книга
Драги Михајловски - Мојот Скендербеј
Вања Таневски - Молецот и далечната месечина
Бистрица Миркуловска - Молика пелистерска
Јулија Крстевска - Молчаливи грутки
Наташа Наумоска - Моменти
Никола Вапцаров - Моторни песни
Матеја Матевски - Мртвица
Радојка Трајанова - Мудрецот
Маја Арминовска - Мудрости на животот
Ратко Дуев - Музиката во микенскиот свет и Хомер
Родна Јанчева - На брегот на Еуфрат
Ленче Китанова - На заминување
Венко Марковски - На исток
Драгица Пандиловска - На крилјата на љубовта
Наташа Наумоска - На Крчин за Преображение
Наташа Наумоска - На Крчин за Преображение 2
Елизабета Баковска - На пат кон Дамаск
Константин Петровски - На пат одам за пат прашам
Петре Наковски - На пат со времето
Оливера Ширговска - На работ на безнадежноста
Бенита Белешкова - Надвор од наша контрола
Петко Дабески - Надвор од опитот
Соња Гаврилова - Надеж
Илина Јакимовска - Најважната игра
Славко Јаневски - Најголемиот континент
Маја Арминовска - Најголемото искушение на Дева Марија
Густав Шваб - Најубавите митови
Венко Марковски - Народни бигори
Наташа Наумоска - Нарцисоидниот нарцис
Божидар Јовиќ - Наставникот е носител на промените
Теон Џинго - Наум Томалевски Лоенгрин
Наде Проева - Националните митови во современа Европа и негирањето на македонскиот идентитет
Елизабета Цветановска - Не ме познаваш
Јовица Тасевски - Етернијан - Небесни стражи
Стојан Христов - Невестата на доселеникот
Петко Дабески - Невестински ковчег
Гане Тодоровски - Неволици, неверници, несоници
Драган Таневски - Нежниот хулиган
Звонко Танески - Нежности без гарантен лист
Јулија Крстевска - Незбиднини
Ивана Балтовска - Неискажаните зборови
Андријана Алексовска - Нејзиното враќање
Петар Т. Бошковски - Некој ме уми
Крсте Петков Мисирков - Неколку зборои за Македонцкијот литературен јазик
Адна Билаловиќ - Немата принцеза
Ванче Камчев - Немир
Анте Поповски - Ненасловена
Стале Попов - Необично дете
Драгица Најческа - Необјавени раскази
Срѓан Керим - Неоткриен свет
Анте Поповски - Непокор
Маја Лостова - Неправда
Родна Јанчева - Неспокој
Драгица Најческа - Неспокој
Игор Лозаноски - Нецензурирана
Васил Мукаетов - Ние, дома...
Бистрица Миркуловска - Низ песна да ти кажам
Лидија Јеремиќ - Низ танцот на љубовта
Ивона Талевска - Низ ходникот
Фросина Наумовска - Ниска латентна револуција
Загорка Присаѓанец Тодоровска - Нишан за Деспина
Бистрица Миркуловска - Нишан ти пратив
Лидија Димковска - Нобел против Нобел
Непознат Автор - Нов Завет
Живко Чинго - Нова Пасквелија
Ристо Лазаров - Ноќна птица во паркот
Тихомир Јанчовски - Обични зборови
Ружица Стојановска - Облечена за љубов
Венко Марковски - Огинот
Кирил Пејчиновиќ - Огледало
Мишо Ристовски - Од А до Ш
Блаже Конески - Од борбата
Вилијам Шекспир - Од влакно ортома
Ирена Христова - Од длабочините на моето срце
Александра Велинова - Од дното на душата
Ева Георгиева - Од Марс до Март
Лазо Наумовски - Од новинарскиот бележник
Јане Киров - Одблесокот во нејзините очи
Ристо Лазаров - Одвајнадежна
Димитар Солев - Одумирање на државата
Афродита Џафери - Океан од соништа
Славко Јаневски - Оковано јаболко
Васил Иљоски - Окрвавен камен
Чарлс Дикенс - Оливер Твист
Афродита Николова - Омајнина
Славко Јаневски - Омарнини
Драгица Најческа - Омраза - длабоко
Ермис Лафазановски - Опишувач
Гане Тодоровски - Орач или воин
Неџати Зекирија - Орхан
Милош Линдро - Основите на небото
Роберт Луис Стивенсон - Островот со скриеното богатство
Александра Донева - Осумнаесет рози за твоите години
Марија Раткушиновска - Осцилаторна галаксија
Рената Пенчова - Осцилации
Јован Парлапанов - Отаде пеколот
Николинка Митрева - Оти Авертим
Маја Арминовска - Откровение на моето отелотворение
Илко Димитриески - Охридска идила
Петар Петковски - Оче наш - Толкување на молитвата
Миа Ефремова - Очен Капак
Група автори - Палаво детство
Александар Трајановски - Пандо Кљашев Пандето
Миле Неделкоски - Пандур
Група автори - Панонски легенди
Петко Дабески - Параболи
Адријан Арсовски - Парасурди
Ристо Крле - Парите се отепувачка
Живко Чинго - Пасквелија
Жил Верн - Пат околу светот за 80 дена
Илко Димитриески - Патешествие
Ивана Иванова Канго - Патот до ѕвездите
Рената Пенчова - Патот до метаморфозата
Луан Старова - Патот на јагулите
Никола Кирков - Патувања
Наталија Наумовска - Патувањата на големиот ветер
Драгица Најческа - Пеперуга со натопени крилја
Маја Арминовска - Пеплосана
Михајло Миноски - Пере Тошев
Гордана Коцева - Песната на душата
Атанас Раздолов - Песни
Јован Јовановиќ - Змај - Песни
Димитар Богоевски - Песни
Рајко Жинзифов - Песни
Блаже Конески - Песни
Ацо Караманов - Песни
Коле Неделковски - Песни
Славко Јаневски - Песни
Константин Миладинов - Песни
Маја Арминовска - Песни за деца
Томислав Петрушевски - Песни за Елизабет
Викторија Митевска - Песни за мали и големи
Весна Јордановска Тасевска - Песни за три времиња
Марија Марковска - Песни од моето срце
Снежана Паноска - Песни од мојата душа
Игор Поп Трајков - Песни од смртта и љубовта
Група автори - Песнички за душа
Михајло Миноски - Петар Ацев
Џејмс Метју Бари - Петар Пан
Катерина Тодороска - Петар Чаулев
Зоран Тодоровски - Петар Шанданов
Трајан Мартиноски - Петнаесет пеења за карванот на цвеќето на мирот
Наташа Наумоска - Петтото годишно време
Антон Панов - Печалбари
Игор Поп Трајков - Печатот на вистината
Карло Колоди - Пинокио
Мето Јовановски - Писма до саканата
Јована Матевска - Писмата во библиотеката
Јасна Андреевска - Пламени
Вања Изова Велева - Плач во кутија
Александар Прокопиев - Пловидба кон југ
Игор Лозаноски - Плодовите на минатото
Васил Мукаетов - По зелени раеви - слезови и чаеви
Никјо Нивано - Побогат живот
Џек Лондон - Повикот на дивината
Теодора Цветковиќ - Повредена
Дејан Крстески - Поглед кон небото
Васил Мукаетов - Поглед со двоглед
Снежана Стојчевска - Под нулата
Нада Алексоска - Под сенката на брезата
Гане Тодоровски - Поезија
Ирена Стевановска - Поетска палата
Соња Таировска Ѓурчак - Поетска плетенка
Олга Наумовска - Поетски блесок
Ахил Теохаров - Поимот на љубовта
Вера Благојевиќ - Поколенија
Aлександар Николовски - Поле со камилица
Љупчо Стојменски - Поле, под него морето
Веле Смилевски - Полицајка в кревет
Симон Дракул - Полноќна чета
Ирена Стевановска - Помеѓу мене и Македонија
Ристо Јачев - Помнам
Оливера Доцевска - Портокалова
Србо Ивановски - Посегање по чудесното
Наташа Алексовска - Посилна од судбината
Стојан Арсиќ - Последната алка
Љубен Конески - Последниот аманет на Пандора Ничота
Дејан Дуковски - Последниот балкански вампир
Дејан Велкоски - Последниот македонски хакер
Славе Ѓорѓо Димоски - Последните ракописи
Јован Стрезовски - Последно прибежиште
Јовица Тасевски - Етернијан - Посоки и огледи
Петре Наковски - Постела на чемерните
Петар Т. Бошковски - Постела од трње
Миле Неделкоски - Потковица на смртта и надежта
Маја Мојсова - Потоци. Стапки
Луан Старова - Потрага по Елен Лејбовиц
Петре Димовски - Потрага по корените
Срѓан Керим - Потрага по подобар свет
Климент Охридски - Пофалба на нашиот татко и учител словенски Кирил Филозоф
Ирена Парчеклиева - Почеток на љубовен заплет
Лазо Наумовски - Поштенска картичка од Шангај
Дејан Дуковски - Празен град
Сотир Георгиевски - Прашина и песок
Александар Алексов - Прашинки на душа
Иван Тургенев - Прва љубов
Јован Стрезовски - Прва Љубов
Сотир Георгиевски - Преведена тишина
Јован Парлапанов - Пред смртта
Георги Сталев - Пред тројкрсти
Славе Ѓорѓо Димоски - Предмети и аргументи
Оливера Ширговска - Прекрасен странец
Никола Маџиров - Преместен камен
Светлана Папачек - Препород низ бессознание
Наташа Наумоска - Пречистански стихословија Книга втора
Наташа Наумоска - Пречистански стихословија Книга петта
Наташа Наумоска - Пречистански стихословија Книга прва
Наташа Наумоска - Пречистански стихословија Книга трета
Наташа Наумоска - Пречистански стихословија Книга четврта
Христијан Кристевски - Придушен сјај
Бистра Георгиева - Приказна за Ото, Ото и Ото
Беатрис Потер - Приказни за деца
Наталија Наумовска - Приказни за добра ноќ
Лила Арсова - Приказни крај Воденичните камења
Ленче Китанова - Приказни на една младост
Горан Стефановски - Приказни од дивиот исток
Гордана Коцева - Приказни од животот
Константин Петровски - Принцезата Ирина
Сашко Насев - Прирачник за самоуништување
Стефан Марковски - Продавачот на ветар и магла и други приказни
Мето Јовановски - Продавница за љубопитните
Славе Ѓорѓо Димоски - Проект
Маја Арминовска - Прозни молитви
Јордан Коцевски - Прозорецот
Димитар Башевски - Прозорци
Горан Јанкуловски - Проклетници
Васо Николоски - Проколнато дрво
Група автори - Прошетка низ азбуката
Марина Мијаковска - Психоаналитичка алхемија од страсти
Славко Јаневски - Пупи Паф
Славко Јаневски - Пупи Паф во Шумшул град
Македонка Чадиноска - Пурпурни соништа
Ѓорѓи Абаџиев - Пустина
Марија Бакиевска - Пушти ги нека зборуваат
Оливија Георгиевска - Раѓање пена
Наде Ефремова - Раѓањето на песната
Илија Јованов - Разговор со љубовта
Сашко Андонов - Разговор со совеста
Виолета Петровска Периќ - Разминувања
Марија Марковска - Рајска љубов
Кристина Крстевска - Ранета птица
Георги Сталев - Рапсодија во сиво
Симон Дракул - Раскази
Мето Јовановски - Раскази
Максим Горки - Раскази
Лав Толстој - Раскази
Драгица Најческа - Раскази за деца
Драги Михајловски - Раскази од шести кат
Иванка Стојкова - Раскрилен Феникс
Стојан Арсиќ - Раскрилени пораки
Група автори - Распеано славејче
Генади Болиновски - Растење
Ристо Давчевски - Растумбана дивина
Вера Благојевиќ - Растурената азбука
Божидар Јовиќ - Расцутување
Николај Василевич Гогољ - Ревизор
Ристо Јачев - Редење на времето
Зорица Ѓеорѓиевска - Реката Колумбија
Филип Трајковски - Репер
Ана Михајлоска - Ресторанот на Кормораните
Вилијам Шекспир - Ричард Трети
Лидија Димковска - рН неутрална за животот и смртта
Венко Марковски - Робии
Даниел Дефо - Робинзон Крусо
Ернест Теодор Хофман - Романтични приказни
Вилијам Шекспир - Ромео и Јулија
Горан Михајловски - Сакам да кажам 1991
Горан Михајловски - Сакам да кажам 1992
Горан Михајловски - Сакам да кажам 1993
Горан Михајловски - Сакам да кажам 1994
Горан Михајловски - Сакам да кажам 1995
Горан Михајловски - Сакам да кажам 1996
Горан Михајловски - Сакам да кажам 1998
Горан Михајловски - Сакам да кажам 1999
Горан Михајловски - Сакам да кажам 2000
Горан Михајловски - Сакам да кажам 2002
Горан Михајловски - Сакам да кажам 2003
Горан Михајловски - Сакам да кажам 2004
Горан Михајловски - Сакам да кажам 2005
Горан Михајловски - Сакам да кажам 2006
Горан Михајловски - Сакам да кажам 2007
Горан Михајловски - Сакам да кажам 2008
Горан Михајловски - Сакам да кажам 2009
Горан Михајловски - Сакам да кажам 2010
Оливера Доневска - Сама до врвот
Илија Јованов - Само мој став
Ѓорѓија Пулевски - Самовила Македонска
Маја Арминовска - Самоодбрана на душата
Ана Кечан - Самрак, зора
Георги Сталев - Самуил
Васил Иљоски - Свадба
Лила Арсова - Свете растеш ли ко дете
Петар Петковски - Свети апостол Павле во Второто мисионерско патување
Томислав Османли - Светилка за Ханука
Ристо Лазаров - Светилничар
Горан Анчевски - Светлина во зеницата
Јован Стрезовски - Свето проклето
Филип Петровски - Светот во световите
Петре Димовски - Свртени огледала
Маја Мојсова - Се смееме низ разговорите на ѕвездите
Василе Димески - Седмиот ден
Зорица Ѓеорѓиевска - Седум години
Блаже Миневски - Сезона на глуварките
Ружица Пејовиќ - Сеир
Ружица Пејовиќ - Сеир оннет
Гане Тодоровски - Секало, кремен и трат
Ирена Стевановска - Секогаш верувај
Вилијам Шекспир - Секое зло за арно
Оливера Ширговска - Секој збор недоречен
Зорица Ѓеорѓиевска - Семејството
Славко Јаневски - Сенката на Карамба Барамба
Исток Улчар - Сенки низ циркускиот шатор
Григор Прличев - Сердарот
Ивана Петрушевска - Сеќавања од убавиот Блед
Мето Јовановски - Сечко Секула
Стефан Марковски - Сиво сјаат вселените
Пјер Корнеј - Сид
Марко Цепенков - Силјан штркот
Дејан Дуковски - Силјан штркот шанца
Александар Прокопиев - Симеон и Ивец
Бранко Цветкоски - Симеон Радев
Група автори - Симфонија на срцето
Група автори - Симфонија на срцето 5
Димитар Солев - Синовски татковци
Србо Ивановски - Синот
Ристо Јачев - Синот на свештеникот
Јовица Тасевски - Етернијан - Синтакса на светлината
Оливера Ширговска - Сиот тој блуз
Марта Маркоска - Сите притоки се слеваат во моето корито
Ристо Лазаров - Ситночекорка
Александар Пушкин - Сказна за рибарот и рипката
Ханс Кристијан Андерсен - Сказни
Браќа Грим - Сказни
Ѓургица Костадиновска - Сказните на романтичните патници
Оливера Ширговска - Скандал
Григор Прличев - Скендербег
Паскал Гилевски - Скомраз
Гане Тодоровски - Скопјани
Тит Макциум Плаут - Скржавец
Маја Арминовска - Скршена вистина за една птица
Виолета Ачкоска - Славејко Арсов
Душко Трифуновски - Слана
Душко Трифуновски - Слана
Ацо Шопов - Слеј се со тишината
Александар Прокопиев - Слика-тркало
Иле Јорданов - Слободен балон
Петко Дабески - Слободен удар
Александар Прокопиев - Слово за змијата
Јоаким Крчовски - Слово исказаное заради умирание
Драгица Пандиловска - Случки од животот
Лав Толстој - Смртта на Иван Илич
Браќа Грим - Снежана
Гане Тодоровски - Снеубавен ден
Петко Дабески - Сноп параболи
Драгица Пандиловска - Со љубов и мир во новиот милениум
Вилијам Шекспир - Со сила убавина не бидува
Божидар Јовиќ - Современо училиште
Божидар Јовиќ - Созвучност на ехото
Крсте Битоски - Солунските атентати 1903
Вилијам Шекспир - Сон на летната ноќ
Михаил Ренџов - Сонети
Ристо Давчевски - Сонети за мама
Лорета Цамбрцоска - Соништата се реалност во Манчестер
Аполон Гилевски - Сонот на жолтата пеперуга
Ристо Лазаров - Сонот на коалата
Маја Арминовска - Сонот на малата пеперутка
Елена Богдановска - Сонувалка
Бистрица Миркуловска - Сонувалка сум
Илина Јакимовска - Сонце во тегла
Косара Гочкова - Сончев рид
Лила Арсова - Сончевата трпеза
Гане Тодоровски - Спокоен чекор
Славе Ѓорѓо Димоски - Спореден пат
Живко Чинго - Сребрените снегови
Ристо Лазаров - Среде
Драгица Пандиловска - Срмените воздишки на љубовта
Оливера Ширговска - Срце
Адријана Ананиева - Срце на тротоарот
Даниела Илијоска - Сталагмитска солза
Непознат Автор - Стар Завет
Игор Лозаноски - Старата љубов
Горан Јанкуловски - Стихија
Ана Цветаноска - Стихови за љубовта
Гане Тодоровски - Стихови од момчешките години
Ирена Парчеклиева - Сто грама љубов и двесте грама чувства
Aлександар Николовски - Страв од вистината
Јохан Волфганг Гете - Страдањата на младиот Вертер
Џорџ Гордон Бајрон - Странствувањето на Чајлд Харолд
Наташа Наумоска - Страсната седмица низ песнички за деца
Светлана Папачек - Страсти
Славе Ѓорѓо Димоски - Студен порив
Симон Дракул - Студии за македонското историско минато
Ѓорѓи Лумбуровски - Судбини
Томислав Петрушевски - Судбини
Живко Чинго - Сурати
Ѓорѓи Абаџиев - Табакерата
Симона Груевска Маџоска - Тажното змејче
Наталија Наумовска - Тајната на одаите
Сашко Насев - Така било пишано
Игор Лозаноски - Така дуваше ветерот-Барок и романтизам
Драган Таневски - Така се грми
Јована Матевска - Тамбовските снегови
Вилијам Шекспир - Танте за кукуригу
Наташа Алексовска - Танц од воздишки
Акиле Еминова - Танцот на душата
Моника Стојанова - Танцот на животот
Сања Атанасовска - Тапија од животот
Жан Батист Поклен Молиер - Тартиф
Илко Димитриески - Тасот на спасот
Трајче Кацаров - Татко и отец
Група автори - Творечка ризница
Луан Старова - Тврдина од пепел
Славко Јаневски - Тврдоглави
Александар Алексов - Те љубам - Тоа е вистината
Славе Ѓорѓо Димоски - Темно место
Лидија Давидовска - Тенки патеки
Даница Фичорска - Тео засекогаш
Марија Спасова - Теорија на заговор
Бранислав Светозаревиќ Покорни - Тетово и Тетовско во Илинденскиот период 1895 - 1905 год
Лилјана Дирјан - Тешка свила
Васил Мукаетов - Ти реков, ми рече
Зоран Спасов Sоф - Тибам штркот
Маја Гоческа - Тивки осцилации
Маја Арминовска - Тивко се палат розите
Вилијам Шекспир - Тимон од Атина
Јован Стрезовски - Ткаеж
Зоран Тодоровски - Тодор Александров
Стале Попов - Толе Паша
Марк Твен - Том Соер
Ирена Белешковска - Топли одрони
Бистрица Миркуловска - Тополите на крајот од дедовата ливада
Емилија Карафилоска - Точка на агонија
Ристо Лазаров - Точка на вриење
Душка Дуња Гиевска - Траги во бестрага
Александар Алексов - Траги од љубов
Ванчо Ѓорѓиев - Трајко Китанчев
Блаже Миневски - Требаше да се сликаме пред да се замразиме
Гане Тодоровски - Тревожни звуци
Гордана Гоце Балеска - Трепери срцето мое
Наташа Алексовска - Трепетот на душата
Жарко Кујунџиски - Трета врата
Петко Дабески - Третиот потег
Маја Арминовска - Третото што нè спојува
Ленче Милошевска - Три жени во три слики
Јовица Ивановски - Три напред три назад
Генади Болиновски - Триптихон
Жозеф Бедје - Тристан и Изолда
Коичиро Јошида - Тројната Лотос Сутра
Дарко Лешоски - Турбо дионис
Игор Лозаноски - Ќе биде подобро
Ивана Иванова Канго - Ќерката на РА
Стојан Арсиќ - Ќорсокак
Радојка Трајанова - Убавата страна на љубовта
Катерина Димитриевска - Арсеновска - Украден простор
Славко Јаневски - Улица
Рада Петрушева - Улогата на тангата...
Дејан Дуковски - Утерус
Кирил Пејчиновиќ - Утешение грешним
Наташа Наумоска - Утра што се смеат
Ирена Стевановска - Фениксот на заборавената љубов
Јасмина Бојковска - Фиктивни запознавања и разделби
Константин Петровски - Филтер Југославија
Славе Ѓорѓо Димоски - Форми на страста
Без автор - Фронтот и местата на сеќавање во Република Македонија
Георги Сталев - Хаику - исчанчености
Катица Ќулавкова - Хаику елегии
Георги Сталев - Хаику Харикири
Јохана Шпири - Хајди
Марк Твен - Хаклбери Фин
Вилијам Шекспир - Хамлет
Марта Маркоска - Хипер Хипотези
Наташа Наумоска - Хипокризија
Александар Алексов - Храната е љубов
Владо Поповски - Христо Матов
Владо Поповски - Христо Татарчев
Група автори - Христо Чернопеев
Катица Ќулавкова - Царски рез - македонски раскази
Живко А. Поповски - Цвеќе на мирот
Бистрица Миркуловска - Цвеќе на мирот
Бистрица Миркуловска - Цвеќенца
Шарл Бодлер - Цвеќињата на злото
Наташа Наумоска - Цел живот една љубов
Игор Поп Трајков - Цинцари или уба на мама
Благојче Николоски - Црвени ветрови
Ахил Теохаров - Црква „Свети Богородица” - Источен петок
Ахил Теохаров - Црквата Свети Климент Охридски во Торонто
Игор Лозаноски - Црната жена
Катица Ќулавкова - Црни овци
Србо Ивановски - Црниот камен
Горјан Аревски - Црно пораѓање
Ташко Георгиевски - Црно семе
Оливера Доневска - Цутот на црешите
Васо Николоски - Часовничарот
Вера Симовска - Чаша полна светлост
Милчо Мисоски - Чекајќи го ангелот
Јована Герасимовска - Чекајќи го Супермен
Ана Цветаноска - Чемерика
Васил Иљоски - Чест
Петко Дабески - Четврта координата
Огнен Коцевски - Четирите реки на Мишима
Сашко Насев - Чија си
Ивана Иванова Канго - Читај ми ги мислите
Румена Бужаровска - Чкртки
Мето Јовановски - Човекот во сина облека
Александар Маркоски - Човекот кој стана феникс
Блаже Аризанов - Човекот после мостот
Александар Прокопиев - Човекот со четири часовници
Васил Иљоски - Чорбаџи Теодос
Теодора Боцевска - Чувар на моето срце
Петко Дабески - Чувари на калето
Зоран Костески - Чудесната Белица
Лидија Јеремиќ - Чудотворен колаж
Група автори - Џебна историја на македонскиот народ
Мирјана Стојановска - Џез во двокреветна соба
Дејан Дуковски - Џинот и седумте џуџиња
Оноре де Балзак - Шагринска кожа
Мила Јовановиќ - Шах - мат љубов моја - Гигантеа и Компирот
Михаела Ржаникоска - Шепотот на душата
Снежана Стојчевска - Шеќер по подот
Славко Јаневски - Шеќерна приказна
Миа Ефремова - Шолја со млеко и морал
Ненад Јолдески - Штамата на Енхалон
Васил Мукаетов - Што е, што не е
Пимен Европски - Што напишав, напишав
Петко Дабески - Шумот на нечујното
Константин Дораковски - Шушулеменко